2. kesäkuuta 2012

46. Nuuksionkoira ja Saapasjalkakissa



Hän on kevätjuhlissa. Kouluvuosi on saatu päätökseen ja sitä sopii juhlia. Aika on mennyt siivillä. Tämä suhde on yli puolevuoden ikäinen. Lukukauden. Ylikin. Ehkä Hän itkee koulun juhlissa muutaman kyyneleen. Sellaisia äidit ovat.

Arvioin Hänet aluksi viileämmäksi kuin Hän todellisuudessa on. Olen tehnyt virhearvioita ennenkin, mutta Hänen lämpönsä olisi pitänyt huomata heti. Hänen asemassaan oleva nainen ei voi paljastaa herkkyyttään joutumatta syödyksi. On ihanaa olla Hänelle riittävä - sen arvoinen, että minulle voi näyttää naisen kuoren sisällä. 

Tiedän, että Hän on nukkunut yönsä katkonaisesti. Niin olen minäkin. Tiedän Hänen tuntevan ympäristön paineet tavalla, jota minä en tunne. Hän näyttää edelleen rinnallani upealta. Kun sujautan käteni Hänen käteensä en näe tätä enää lainkaan salasuhteenani aikuiseen naiseen. Elämäni ja ajatukseni Hänestä ovat kaikkea muuta kuin räävitöntä nuuksionkoiraa. Voisimmeko sittenkin olla muutakin kuin takapenkin tai tunkkaisen majatalon Koira ja Hän?

Hän sanoo, että voin olla Hänen viimeinen romanttinen rakkautensa. Tunnen samoin. 

Katkelma kaikille niille, jotka lukevat rivin ja tietävät paremmin - tai pitävät iskelmärunoudesta.


Musta on yö nyt ihmisten mielen
kurjuutta pois ei sodilla saa
muistaa jos voit sä rakkauden kielen
lintujen ois ja lasten maa

Hän ei varmasti tunne tuota kappaletta, Jonne Aaronin veljeä tai Katri Helenan tuotantoa - en minäkään. Silti meillä on ikäeroa 12-vuotta eikä tämä tarina tunnusta yhtään naistenlehtien klisettä. Ja lyriikkojen haussa Google on ihmeellinen.



Olihan toi ny vitun sininen hetki, hä?










7 kommenttia:

  1. :) Sininen hetki. Olet niiiin in looooove.

    VastaaPoista
  2. Laulaa niin saat, lentää taivaat
    Laulaa myös saat, maahan jäädä vaan

    Tunnistin jostain vuosien takaa. Piti ihan kuunnella uudestaan. Kiitos tästä.

    Koska löin sinua raamatulla päähän aikaisemmin, niin tässä siniseen hetkeen sopiva kappale kuitenkin. Kyseisen kappaleen tarinassa on aiheeseen sopiva elementtejä muutenkin.

    http://www.youtube.com/watch?v=W3FZkHUjCVg&feature=related

    Mielipidettäni tilanteestasi en edelleenkään muuta, vaikka oletkin rakastunut. Vanhan testamentin henkilöhahmot ovat sitäpaitsi jo sählänneet ennen sinua nuo samat virheet. Sieltä voi lukea mitä heidän perheidensä elämään niistä sähläyksistä seurasi. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että Jumala pystyy auttamaan jokaista, joka häneltä apua pyytää. Uskoit sitten siihen tai et.

    Daavidkin, joka siis syyllistyi suoranaiseen murhaan aviorikoksensa seurauksena ja sai kyllä tuta tekonsa seuraukset perhe-elämässään mitä katkerimmalla tavalla vielä vuosien päästäkin, mutta pelastui kuitenkin, koska katui. Surullisinta siinäkin tarinassa kuitenkin oli sivullisten kärsimys. Nimittäin hänen lastensa.

    VastaaPoista
  3. Ikä on vain numeroita. Aika on tässä ja nyt. Minä olen kohta neljänkymmenen, tunnen tuon kappaleen, "tunnen" Jonne Aaronin veljen ja Katri Helenan tuotantoa. Saanen arvata; sua ahdistaa?

    Päivä päivältä muutut herkemmäksi , päivä päivältä alat janota enemmän- enemmän kuin seksiä- yhteisiä aamuja, yhteisiä iltoja, viereen nukahtamista, janoat tietoa siitä, miten Hän juo kahvinsa, miten peittelee lapsensa, tahdot nähdä hänen maalaavan huulensa, pesevän pyykkinsä, keskittyvän johonkin itselleen tärkeään. Päivä päivältä sinua harmittaa tämä "tampio" enemmän ja enemmän. Vaikka ei ns. sinulla olisi oikeuttakaan olla harmistunut. Iltaisin juuri ennen nukahtamista saattaa ajatus tampiosta Hänen ihollaan käydä ajatuksissasi ja tunnet kuinka jossain kuristaa etkä meinaa saada happea ja lohduksi tartut vaimoosi kiinni ja yrität saada vapauttavan unen päästä kiinni.

    Voi olla, että arvailuni menevät pahasti pieleen. Toivon niin.

    -BTDT-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän juo aamukah... Nyt ryhdistäydyt ja lakkaat ajattelemasta liikoja tai jäädään vielä molemmat kiinni.

      Poista
  4. Ai mä vai? Mä jäin jo.

    -BTDT-

    VastaaPoista
  5. Mitä sitten tapahtui, kun jäit kiinni ?

    VastaaPoista
  6. Mitä tapahtui- kirjoitin siitä kommenttiboxiin postaus Nro 43. No country for old men..- BTDT-

    VastaaPoista